Over

EXPERIMENT // DE BRANDWEER

De voormalige brandweerkazerne in Maastricht is herontwikkeld tot een dynamisch, levendig en creatief gebouw. Met dank aan haar vorige bestemming geniet De Brandweer van een karakteristieke ontwerp, dat maakt het tot een interessante verschijning in de stad. Met deze definitieve bestemming, huisvest De Brandweer verschillende veelal creatieve ondernemers. De Brandweer moet gezien worden als één collectief, een creatieve en inspirerende ontmoetingsplek voor Maastricht en omstreken.

De Brandweer is voor de stad het nieuwe brandpunt van activiteiten. Het gebouw is een verzamelpunt voor ondernemingen, die een uitstraling hebben naar het gebied, maar ook potentiële gebruikers zijn voor het programma uit de gebiedsontwikkeling. De begane grond heeft publieke functies en is een ontmoetingsplek voor de omgeving. De multifunctionele ruimtes zijn levende vitrines voor de gebruikers, maar zijn ook beschikbaar voor externe initiatieven. De ruimtes zijn bedoeld voor ontmoetingen, interacties en events. De eerste verdieping is het brein. De studio's zijn zo opgezet, dat men gescheiden, maar vooral ook samen kan werken. Het souterrain een ruige ruimte, waar geluid, verf, lijm en ideeën kunnen worden geknoeid.

-----------------------------------------------------------------------------------

In opdracht van Gemeente Maastricht verzorgt - IPAL • Vastgoedbeheer -  de invulling en het programma beheer van De Brandweer.

Agenda Meer agenda